Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ занепокоєні порушенням Мінських домовленостей


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

В ОБСЄ занепокоєні порушенням режиму припинення вогню на Донбасі та закликають усі сторони протистояння дотримуватися Мінських домовленостей у повному обсязі, включаючи відведення важкого озброєння. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій після сьогоднішньої зустрічі «Трійки» ОБСЄ, до якої входять генеральний секретар організації, керівник МЗС Сербії, яка головує в ОБСЄ Івіца Дачич, а також міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та Франції – Лоран Фаб’юс.

«Вони висловили глибоке занепокоєння збільшенням кількості випадків порушення перемир’я, зокрема у Широкині та навколо Донецького аеропорту», – зазначають в ОБСЄ.

«Вони наголосили, що поновлення насилля і скупчення важкого озброєння, про що повідомляють у Спеціальній моніторинговій місії є порушенням Мінських домовленостей від 12 лютого», – повідомили в ОБСЄ за підсумками зустрічі «Трійки».

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG