Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс: турецькій делегації розповіли про арешти, викрадання і допити в Криму


Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял повідомив, що турецькій делегації, яка перебуває зараз у Криму, розповіли про порушення прав людини на півострові, зокрема, про утиски кримських татар. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Меджлісу.

«Проінформували гостей про вбивства, викрадення, арешти і допити. Окремо обговорили земельне питання, мовну проблему, проблему діяльності національних ЗМІ і так далі. Відповіли на свої питання», – сказав Джелял.

У середу, 29 квітня, за даними Джеляла, запланована зустріч турецької делегації з керівництвом кримськотатарського телеканалу АТR, який з 1 квітня припинив своє мовлення на території півострова, не отримавши дозволу на роботу від Роскомнадзора.

У понеділок 27 квітня в Сімферополь прибула неофіційна турецька делегація, що складається з науковців і правозахисників, метою якої є моніторинг становища кримських татар у Криму.

До складу делегації увійшли колишній депутат Великих національних зборів Туреччини від провладної Партії справедливості і розвитку Мехмет Зафер Ускюль, який очолював комісію турецького парламенту з досліджень в сфері прав людини, правозахисник Льовент Коркут, координатор співпраці з країнами євразійського регіону Ради з зовнішньоекономічних зв’язків Чала Мазлум, а також наукові співробітники декількох вузів Туреччини.

Турецька делегація перебуватиме в Криму до 30 квітня.

XS
SM
MD
LG