Доступність посилання

ТОП новини

Російський космічний корабель «Прогрес» зведуть з орбіти 5-7 травня – Роскосмос


Ракета-носій «Союз» з комічним кореблем «Прогрес»
Ракета-носій «Союз» з комічним кореблем «Прогрес»

Вантажний космічний корабель «Прогрес М-27М», який неконтрольовано обертається, планують звести з орбіти 5-7 травня, після чого він згорить в щільних шарах атмосфери. Про це повідомили в прес-службі Роскосмосу.

Наразі корабель не представляє якоїсь загрози для Міжнародної космічної станції через істотну різницю у висоті орбіт цих двох об’єктів, зазначають федеральному космічному агентстві Росії.

У російському Центрі управління польотами вночі 29 квітня не змогли встановити зв’язок із космічним вантажним кораблем «Прогрес». Фахівці намагалися стабілізувати положення космічного апарату і знизити швидкість його неконтрольованого обертання навколо своєї осі, проте корабель не відповів на команди.

«Прогрес» стартував вранці у вівторок, 28 квітня, з космодрому Байконур, на орбіту апарат вивела ракета-носій «Союз». За планом, через шість годин після старту вантажний корабель мав пристикуватися до Міжнародної космічної станції, однак зв’язок з ним був втрачений. Причиною стало те, що «Прогрес» перевищив розрахункову орбіту на 30 кілометрів.

Космічна «вантажівка» мала доправити екіпажу МКС паливо, кисень, харчі, наукову апаратуру. У Роскосмосі заявляють, що, якщо курс «Прогресу» не вдасться змінити, корабель, швидше за все, потоне в океані.

XS
SM
MD
LG