Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Відні розгляне питання про екстрадицію Фірташа


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Суд у столиці Австрії Відні сьогодні розгляне питання про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США.

На початку квітня США звинуватили українського бізнесмена Дмитра Фірташа у хабарництві. За даними американського слідства, Фірташ давав хабаря індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

21 березня Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в’язниці під заставу в розмірі 125 мільйонів євро. За ґратами бізнесмен опинився на виконання запиту американських правоохоронних органів. США домагаються екстрадиції Фірташа.

Сам бізнесмен звинувачення відкидає.

Тим часом, 29 квітня у МВС України повідомили, що Печерський райсуд Києва наклав арешт на майже 500 мільйона кубічних метрів природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах компанії «Укртрансгаз» та належить підприємствам групи компаній Ostchem Дмитра Фірташа.

2 квітня керівник МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

Компанія Group DF (Дмитра Фірташа) вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem і компанії «Нафтогаз України» політичним переслідуванням групи і її власника. У Group DF також закликали президента Петра Порошенка вжити заходи впливу для «припинення репресій щодо групи з боку чиновників від партії «Народний фронт».

XS
SM
MD
LG