Доступність посилання

ТОП новини

Кремль не змінив позиції щодо Савченко – Песков


Речник російсько президента Дмитро Песков
Речник російсько президента Дмитро Песков

Кремль не змінив своєї позиції щодо українського штурмана Надії Савченко, яку продовжують утримувати у Росії. Про це заявив речник російсько президента Дмитро Песков, коментуючи резолюцію Європарламенту щодо Савченко.

«Президент уже висловлював свою позицію щодо Савченко, додати до цього нічого», – сказав Песков російським журналістам у четвер, 30 квітня.

«Йде слідство, звинувачують її у причетності до дуже серйозного злочину, буде суд. Президент про це говорив, нічого не змінилося і додати до цього нічого», – сказав Дмитро Песков, відповідаючи на питання, чи обговорювалася з Путіним можливість амністії Надії Савченко.

Раніше сьогодні Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до Росії звільнити народного депутата, члена делегації України в ПАРЄ Надію Савченко. У Європарламенті зазначають, що у Росії немає законних підстав чи юрисдикції для утримання Савченко. Депутат Європарламенту наголошують, що особам, які відповідальні за незаконне утримання Савченко, загрожують міжнародні санкції чи суд.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування. 3 квітня представники Ради з прав людини при президентові Росії повідомили, що Савченко потрохи приймає їжу.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG