Доступність посилання

ТОП новини

США можуть оскаржити рішення суду про відмову екстрадувати Фірташа


Дмитро Фірташ під час судового засідання, Відень, 30 квітня 2014
Дмитро Фірташ під час судового засідання, Відень, 30 квітня 2014

США мають право оскаржити рішення Земельного суду Відня, який відмовив у екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Рішення суду ще не набуло чинності, і грошова застава Фірташа у 125 мільйонів євро залишається в Австрії.

Суддя Земельного суду Відня Крістоф Бауер пристав на думку Дмитра Фірташа і його захисту, які стверджували, що запит зі США був політично мотивований, і відхилив цей запит про екстрадицію.

Суддя додав, що його рішення ухвалене без політичного впливу і ґрунтується тільки на юридичній і фактичній основі.

На думку судді, не було надано достатніх доказів, що Фірташ вчинив інкримінований йому злочин.

Тепер Дмитро Фірташ має право виїжджати за межі Австрії, але повинен бути готовий з’явитися до суду на першу вимогу, додав суддя: адже США все ще можуть подати додаткові свідчення проти підприємця.

Сам Дмитро Дмитро Фірташ заявив журналістам у Відні після закінчення судового засідання про наміри повернутися в Україну. Але він не зміг уточнити конкретні терміни повернення, пославшись на процедурні питання.

Адвокатська фірма, яка захищала Фірташа, у свою чергу, оприлюднила заяву, що її клієнт залишатиметься у Відні до набуття вироком чинності.

У п’ятницю суд у Відні розглядав запит США про екстрадицію Фірташа. Його захист і сам український бізнесмен заявили про політичні причини запиту з боку США про екстрадицію.

На початку квітня США звинуватили українського бізнесмена Дмитра Фірташа у хабарництві. За даними американського слідства, Фірташ давав хабаря індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

21 березня Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в’язниці під заставу в розмірі 125 мільйонів євро. За ґратами бізнесмен опинився на виконання запиту американських правоохоронних органів. США домагаються екстрадиції Фірташа.

XS
SM
MD
LG