Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові попри заборону акцій поштовхалися Громадська варта і «Трудова Харківщина»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Харкові виникла суперечка між мітингувальниками, які на заклик громадської організації «Трудова Харківщина» вийшли відзначити День солідарності трудящих, й активістами Громадської варти.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, приблизно три десятки людей, переважно пенсіонерів, із транспарантом «Мир, труд, май» зібралися біля пам’ятного знаку «Першій маївці». На початку акції судовий виконавець зачитав їм акт про заборону заходу, після чого до мітингувальинків підійшли активісти з громадської організації Громадська варта.

У відповідь на вигуки про першотравень вони заспівали гімн України. Виникла словесна перепалка, хтось із прихильників «Трудової Харківщини» штовхнув дівчину з прапором України.

Далі, щоб не дозволити проведення акції до 1 травня активісти Громадської варти розгорнули звукопідсилювальну апаратуру і почали транслювати українські пісні.

Міліція, щоб припинити суперечки і ймовірні бійки відтіснила пенсіонерів до міліцейського автобуса. Учасники акції відмовилися від пропозиції міліції відвезти їх додому і розійшлися.

Активісти Громадської варти теж розійшлися.

У Харкові діють посилені заходи безпеки з 30 квітня до 11 травня, і проведення будь-яких масових акцій заборонене.

XS
SM
MD
LG