Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: у Непалі перебуває 209 українців, дані про загиблих відсутні


Історичний центр Катманду після землетрусу, 29 квітня 2015 року
Історичний центр Катманду після землетрусу, 29 квітня 2015 року

Міністерство закордонних справ України має інформацію про перебування на території Непалу 209 громадян України. Як повідомляє прес-служба відомства, дані про загиблих чи постраждалих українців відсутні. Водночас із 48 українцями не вдається вийти на зв’язок.

За повідомленням, у Катманду продовжує роботу оперативна група Департаменту консульської служби МЗС України для надання допомоги у вирішенні питань, пов’язаних з евакуацією громадян України.

Раніше МЗС повідомляло, що встановило контакт зі 103 громадянами України, які перебувають у Катманду.

Готовність евакуюватися в Україну підтвердили 44 громадян України, 2 громадян Росії, заявили в МЗС. Також ще близько 20 іноземців звернулись до українських консулів із проханням бути евакуйованими.

За даними української служби з надзвичайних ситуацій, українська експедиція у складі представників ДСНС і МЗС вилетіла в район землетрусу для проведення евакуації громадян України. Зараз український літак перебуває в столиці Індії Нью-Делі. Виконувач обов’язків голови ДСНС Зорян Шкіряк заявив, що Непал дав дозвіл на посадку українського літака о 4:00 2 травня, але сам літак поламався дорогою до Делі. Про це інформують українські журналісти з місця події.

XS
SM
MD
LG