Доступність посилання

ТОП новини

Російські фахівці на Донбасі тренують 50-тисячну армію – Таранов


Андрій Таранов
Андрій Таранов

Сепаратисти сконцентрували майже 50-тисячний «контингент» на тимчасово неконтрольованих територіях сходу України, повідомив Радіо Свобода заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов.

«Відповідно до інформації, яку ми маємо, на неконтрольованих територіях, перебуває майже 50-тисячний контингент, який зведено в армійські корпуси й тренується російськими фахівцями», – сказав генерал Таранов в ефірі програми «Ми разом».

На запитання Радіо Свобода, чи має Україна ресурси, щоб захищатися від такої армії, Андрій Таранов запевнив, що Збройні сили України і кількісно, і якісно, і технічно «відповідають усім викликам».

«ЗСУ зараз відповідають усім викликам, які є. Усі чотири хвилі мобілізації, і п’ята, що триває зараз, забезпечують обороноздатність країни. Великий відсоток тих, хто пройшов рік війни, на добровільній основі, залишаються нести службу. Перш за все це військовослужбовці 25-ї й 95-ї аеромобільних бригад. Це фахівці, які мають бойовий досвід», – запевнив Таранов.

Також заступник голови Адміністрації президента наголосив, що українська армія «не допустить, щоб установки «Град» супротивника вийшли на такі рубежі, щоб могли загрожувати життєдіяльності мирного населення» й додав, що оборона України базується на артилерії.

«Українські артилеристи за рік збройного конфлікту вийшли на один із найвищих рівнів у світі. Й я нікому не раджу випробовувати міць оборони України», – заявив генерал Таранов.

Коментуючи можливість використання агресором літаків проти України, Андрій Таранов запевнив, що «до протиповітряної оборони країни готові».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG