Доступність посилання

ТОП новини

Міліція: зайти на Куликове поле в Одесі 2 травня можна буде лише через металошукачі


Міліція посилює охорону правопорядку в Одесі напередодні заходів, запланованих на 2 травня. Як повідомив керівник Головного управління МВС України в Одеській області Іван Катеринчук, порядок у цей день охоронятимуть 2600 міліціонерів і 600 представників народної варти і різних спецпідрозділів.

«Міліції ніколи не багато. Це демонстрація присутності і сили для тих, хто хоче розхитати ситуацію в Одесі. В Одесі на кожному квадратному метрі буде міліціонер, ми будемо стежити за порядком і не дамо розхитати ситуацію. Тому стільки людей на сьогодні в Одесі», – заявив Катеринчук.

За його словами, завтра на 14:00 запланована панахида за загиблими минулого року. «Зранку міліція бере в периметр Куликове поле. Перед цим територію і приміщення профспілок прочешуть вибухотехніки з собаками, які можуть знайти вибухівку. Будуть виставлені рамки і завдяки цьому на Куликове поле не пройде ніхто ні з холодною, ні з вогнепальною зброєю», – сказав керівник обласної міліції.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, правоохоронці провели інструктаж перед завтрашніми заходами і вже сьогодні патрулюють місто. Зокрема, в Одесі їздить бронетехніка.

Раніше в СБУ заявили, що проводять в Одесі спецоперацію із блокування сепаратистської діяльності і в рамках цієї операції затримали кілька десятків людей.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що немає підстав для заборони масових заходів під час травневих свят в Одесі, на які припадають і роковини трагедії у Будинку профспілок.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали більш як 200 людей, загинули 48.

XS
SM
MD
LG