Доступність посилання

ТОП новини

«Нічні вовки» разом з російським послом у Відні поклали квіти до пам’ятника полеглим солдатам


У другій половині дня суботи члени російського мотоклубу «Нічні вовки» прибули до Відня, де поклали вінок до пам'ятника радянським воїнам, що визволили Відень від гітлерівців. За оцінками поліції, разом з байкерами на Шварценберґплатц було близько п’ятисот людей, в тому числі і посол Росії у Відні Сергій Нечаєв. Останній подякував австрійській владі, що не стала перешкоджати байкерам у в’їзді на територію країни.

Після Авcтрії російські байкери планують потрапити до Німеччини, щоб 9 травня зустріти в Берліні.

Раніше в суботу «Нічні вовки» дісталися столиці Словаччини, де поклали квіти до меморіалу «Славін» – місця поховання 6 тисяч 845 воїнів Червоної армії, які полягли в боях за звільнення Братислави.

Днями декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи, не впустили до Польщі й Литви, ще кільком його членам скасувала шенгенські візи Німеччина. Але заборона на в’їзд до ЄС не стосується всіх членів численного мотоклубу «Нічні вовки», загальна чисельність яких у Росії, за деякими повідомленнями, становить кілька тисяч осіб.

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким взаєминам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки» свого часу провели акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення про анексію Криму.

Відео користувача ​Esterreicherr у YouTube

XS
SM
MD
LG