Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: Іл-76, який поламався в Індії, готовий летіти за українцями у Непал


Іл-76 (ілюстраційне фото)
Іл-76 (ілюстраційне фото)

У Міноборони України заявляють, що військовий літак Іл-76, який вилетів для евакуації українців з Непалу і поламався у Нью-Делі, відремонтували і тепер він готовий до вильоту у Катманду.

«На даний час, згідно з вимогами експлуатаційної документації після проведення заміни одного із елементів двигуна (насосу-регулятора), який був доставлений за допомогою дипломатичної пошти, силами технічного персоналу літака здійснено перевірку параметрів роботи двигуна для виконання подальших польотів. Системи літака повністю справні. Літак готовий до виконання поставлених завдань щодо евакуації українських громадян на батьківщину. Екіпаж очікує дипломатичного дозволу на виконання польоту та посадки в Катманду», – повідомили у Міноборони у понеділок увечері.

Перед цим виконувач обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк повідомив Радіо Свобода, що для евакуації громадян України з постраждалого від землетрусу Непалу прилетить пасажирський літак. Що буде з українським військово-транспортним літаком Іл-76, який стоїть у Делі через поломку, Шкіряк не уточнив, але додав, що з метою безпеки громадян, ухвалене рішення евакуювати їх пасажирським повітряним судном.

За даними МЗС України, у списках на повернення до України з Непалу наразі близько 70 людей.

За останніми офіційними даними, внаслідок землетрусу в Непалі 25 квітня загинули понад сім тисяч людей.

XS
SM
MD
LG