Доступність посилання

ТОП новини

В ОУН осквернення могили Бандери пов’язують з приїздом в Німеччину байкерів «Нічних вовків»


У Мюнхені невідомі осквернили могилу Бандери
У Мюнхені невідомі осквернили могилу Бандери

В ОУН осквернення могили Степана Бандери в Мюнхені пов’язують з приїздом в Німеччину байкерів «Нічних вовків». Про це заявив голова Організації Українських Націоналістів («бандерівців») Стефан Романів.

«Паплюження могили Бандери напряму пов’язую з візитом в Німеччину путінської групи байкерів «Нічні вовки». Все вказує на те, що акцію планували спеціально напередодні відзначення 70-ї річниці закінчення війни з нацизмом у Європі. На жаль, мусимо констатувати, що європейська влада недооцінює можливість відродження традицій нацизму і що це відродження відбувається за сприяння «ревного борця з фашизмом», президента Росії Володимира Путіна, чиї агенти спокійно діють в ЄС», – вважає Романів.

«Якщо німецька влада не зможе швидко розслідувати інцидент у Мюнхені й зробити все можливе, аби не допустити таких ситуацій у майбутньому, то на більшість країн ЄС очікує хвиля провокацій, які принесуть у розмірене європейське життя проросійські діячі», – додав голова ОУН(б).

Романів наголосив, що осквернителі могили Бандери мають бути знайденими та покараними.

Російська сторона наразі ці звинувачення не коментувала.

4 травня стало відомо, що на мюнхенському цвинтарі невідомі вчинили акт вандалізму над могилою провідника ОУН Степана Бандери. Це вже другий 2015 року такий інцидент у Мюнхені. 6 січня на цвинтарі Вальдфрідгоф невідомі вже вчинили акт вандалізму на могилі Бандери. Повідомлень про затримання чи покарання зловмисників не було.

XS
SM
MD
LG