Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 18 разів порушили режим припинення вогню – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, 21квітня, 2015 року
Проросійські сепаратисти, 21квітня, 2015 року

За добу сепаратисти 18 разів порушили режим тиші, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«Поблизу населеного пункту Опитне, що на Донеччині, злочинці відкривали вогонь по позиціях сил АТО двічі із артилерії калібру 122 і 152 міліметри, а також тричі – із 120-міліметрового міномету.Крім того, мінометному обстрілу двічі були піддані наші позиції неподалік селища Піски, а обстрілу із артилерії калібру 122 міліметри - біля населених пунктів Авдіївка і Бердянськ», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що сепаратисти також обстрілювали позиції українських військ поблизу Пісків, Ленінського та Кляринова із автоматичних гранатометів, крупнокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

За даними українських військових, на Луганщині по позиціях сил АТО неподалік населеного пункту Трьохізбенка стріляв снайпер.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Водночас проросійські сепаратисти звинувачують сили АТО у порушенні режиму припинення вогню.

Останніми днями обстріли й бойові сутички посилюються в багатьох місцях лінії контакту сторін конфлікту на сході України після того, як вони вже тижнями майже безперервно тривали у двох найгарячіших точках – біля села Широкина неподалік Маріуполя і на околиці Донецька, неподалік аеропорту. Сторони звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню, у тому числі з застосуванням заборонених важких озброєнь.

XS
SM
MD
LG