Доступність посилання

ТОП новини

Близько 30 тисяч людей з Донбасу зареєструвалися для ЗНО – Винник


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Для тестування з української мови, яке відбулося 24 квітня, зареєструвалося близько 19 тисяч людей з Луганської та 11 тисяч з Донецької областей. Про це у програмі «Донбас.Реалії» розповів перший заступник директора Українського Центру оцінювання якості освіти Володимир Винник.

Утім, за його словами, до цієї кількості не враховано переселенців зі сходу, які нині проживають у інших областях України.

«Вони могли зареєструватися для тестування до 20 квітня. Для цього їм треба було пред’явити документ, який засвідчує, що вони проживали в зоні АТО або ж перебувають там нині. Відповідно, ми їх реєстрували та давали можливість проходити тестування там, де їм було найзручніше», – наголосив експерт.

Заяви тих, хто не встиг зареєструватися, каже Винник, розглядає регламентний комітет при регіональних центрах якості освіти. Кожна розглядається персонально. Навіть якщо немає повного набору документів, людину реєструють.

За даними ООН, внутрішніх переселенців в Україні понад 1 мільйон людей. Бойові дії на сході України тривають від квітня минулого року.

XS
SM
MD
LG