Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Білорусі: контактна група щодо України засідатиме за зачиненими дверима


«Президент-готель» у Мінську, де має відбутися засідання контактної групи
«Президент-готель» у Мінську, де має відбутися засідання контактної групи

Міністерство закордонних справ Білорусі підтверджує проведення зустрічі контактної групи щодо України в Мінську і заявляє, що воно відбуватиметься за зачиненими дверима.

«Білоруська сторона готує проведення 6 травня зустрічі контактної групи з України. Зустріч пройде в закритому режимі. На даний момент заходів для ЗМІ не заплановано», – повідомив агентству «Інтерфакс» прес-секретар МЗС Дмитро Мирончик.

За його словами, зустріч контактної групи відбудеться в «Президент-готелі» в Мінську в другій половині дня.

У зустрічі візьмуть участь представник ОБСЄ Гайді Тальявіні, представник України Леонід Кучма і представник Росії Азамат Кульмухаметов, а також представник угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують, що представники бойовиків прибули в Мінськ для переговорів.

Напередодні один із представників «ДНР» Андрій Пургін заявив, що лідери сепаратистів не братимуть участь у засіданні контактної групи. «У кращому випадку у Мінську почнеться робочий процес на рівні підгруп. Власне, тому туди поки виїхали не голова «ДНР» і «ЛНР», а повноважні представники та експерти. Зокрема, від «ДНР» вирушили офіційний представник у Контактної групи Денис Пушилін, і ще близько десяти осіб», – повідомив Пургін 5 травня.

14 квітня Тристороння контактна група у складі представників України, ОБСЄ й угруповань «ДНР» і «ЛНР» відновила переговори. Вони тривають у форматі відеоконференцій.

XS
SM
MD
LG