Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Італії: рішення про статус Донбасу ухвалюватиме Україна, а не ЄС


Паоло Джентілоні
Паоло Джентілоні

Статус Донбасу має визначати Україна, а не європейська сторона, заявляє міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні.

Після зустрічі з главою Міністерства закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві він додав, що Італія є на боці України, «особливо стосовно питань територіальної цілісності». «Італія підтримує не тільки суверенітет України, а й єдність України, це 100%», – наголосив Джентілоні.

Міністр також наголосив, що Італія підтримує санкції Євросоюзу, незважаючи на економічні втрати.

«Звісно, Італія страждає від санкцій, запроваджених стосовно Росії. Але так було вирішено ЄС, і ми з цим згодні», – сказав Джентілоні.

Крім того, глава МЗС Італії висловив сподівання, що Мінські домовленості зі врегулювання ситуації на сході України виконуватимуться.

Раніше в інтерв’ю виданню La Stampa Джентілоні заявляв, що Україна має здійснити необхідні економічні і конституційні реформи, зокрема надати статус автономії Донбасу.

Минулого тижня ЗМІ процитували голову дирекції з міжнародної торговельної політики при Міністерстві економічного розвитку Італії Федеріко Айхберга, який заявив, що Італія не планує підтримувати продовження санкцій ЄС проти Росії. «Починаючи з лютого, Італія ясно і чітко заявляє: Рада міністрів не буде голосувати за продовження санкцій», – сказав Айхберг і зазначив, що вважає Росію надійним партнером.

Пізніше в МЗС Італії заявили, що Рим підтримує політику санкцій проти Росії.

Країни Заходу запровадили проти Росії санкції через анексію Криму і роль Москви у подіях на сході України.

XS
SM
MD
LG