Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: заарештували спільницю підозрюваних у розстрілі міліціонерів у Києві


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міліція заарештувала спільницю підозрюваних у розстрілі міліціонерів у Києві.​

«У рамках розслідування кримінального провадження щодо нападу на АЗС та розстрілу правоохоронців в ніч на 4 травня у Києві, затримано ще одну підозрювану – 19-річну мешканку міста Вінниця. Встановлено, що дівчина, перебуваючи у тісних стосунках з трьома підозрюваними у вбивстві міліціонерів, брала участь в організації обстрілу посту ДАІ у Биківні, який було скоєно напередодні, 2 травня, цією ж групою осіб», – повідомили у прокуратурі Києва у середу, 6 травня.

«Дії зловмисниці кваліфіковані за статтею 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу). Дніпровським райсудом за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн 654 тисяч гривень», – додали у столичній прокуратурі.

5 травня Деснянський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою трьом чоловікам, підозрюваним у нападі на АЗС та розстрілі правоохоронців. Двом підозрюваним 17 років, ще одному – 20.

У ніч на 4 травня невідомі у масках, погрожуючи зброєю, здійснили розбійний напад на автозаправну станцію. Вони поранили співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 гривень.

Коли правоохоронці спробували затримати злочинців, розпочалася стрілянина. У результаті загинуло двоє міліціонерів, ще троє поранені. Одного з нападників на АЗС також було вбито. У затриманих вилучили автоматичну зброю, гранатомет та вибухівку.

Згодом у МВС повідомили, що чоловіки, затримані за підозрою у вбивстві міліціонерів після пограбування АЗС у Києві, кажуть, що приїхали до української столиці для влаштування теракту.

XS
SM
MD
LG