Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна більше ніколи не святкуватиме День перемоги за сценарієм Росії


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Україна більше ніколи не святкуватиме День перемоги за російським сценарієм. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди 70-ї річниці перемоги у Другій світовій війні.

«Ми більше ніколи не святкуватимемо цей день за російським сценарієм, який передбачає холоднокровне використання нашого Дня перемоги для апології експансіоністської політики щодо сусідів, для утримання їх в своїй орбіті, для відродження імперії», – зазначив він.

Президент України Петро Порошенко вшанував пам’ять воїнів, які загинули у роки Другої світової війни. Він поклав квіти до пам’ятника на могилі Невідомого солдата на Алеї слави у Києві.

У церемонії також взяли участь прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій, мер Києва Віталій Кличко, глава Адміністрації президента Борис Ложкін.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни.

Після покладання квітів керівництво країни та всі учасники церемонії вирушили до Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої вітчизняної війни».

Урочисті заходи до 70-ї річниці перемоги над нацизмом у суботу заплановані у різних містах України. Напередодні українці відзначали День памʼяті і примирення.

Втрати України у Другій світовій війні склали, за різними даними, від 8 до 10 мільйонів людей. Українці брали участь у бойових діях як у складі радянської армії, так і в складі армій інших країн антигітлерівської коаліції. Крім того, кілька сотень українців брали участь у бойових діях у лавах руху опору.

XS
SM
MD
LG