Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко побажав «здоров’я та Божого благословення» з нагоди Дня матері


Петро Порошенко із сім'єю (Фото зі сторінки Facebook: www.facebook.com/petroporoshenko)
Петро Порошенко із сім'єю (Фото зі сторінки Facebook: www.facebook.com/petroporoshenko)

Президент України Петро Порошенко звернувся до матерів, свято яких відзначається у неділю, 10 травня.

«В Україні здавна возвеличують матір як берегиню сім'ї, роду та народу. Споконвіків материнська мудрість, тепло, жертовність і милосердя закладають основи людяності й толерантності у суспільстві, дають сили та наснагу дітям, надихаючи на благородні справи», – ідеться в привітанні на офіційному сайті глави держави.

Порошенко відзначив, що «у складні часи агресії проти України материнське серце болить за всіх, хто боронить наш край від зазіхань підступного ворога».

«Доземний уклін вам за те, що виховуєте патріотів, які творять нову історію України. Здоров’я вам і вашим рідним та Божого благословення», – побажав президент.

Також із нагоди Дня матері Порошенко підписав указ про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» 458 багатодітним матерям. Це звання присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше власних або всиновлених дітей.

В Україні свято Дня матері було започатковано указом президента країни від 10 травня 1999 року.

Історія цього свята налічує понад 100 років. У 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії у пам'ять про власну матір запропонувала присвятити один день у році вшануванню всіх матерів. Вона зверталася до представників влади, аж доки в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День матері як офіційне свято. Традиція швидко поширилася всім світом.

XS
SM
MD
LG