Доступність посилання

ТОП новини

Кернес: інвалідність я не оформлював


Геннадій Кернес у візку на слуханнях у суді, Харків, 31 березня 2015 року
Геннадій Кернес у візку на слуханнях у суді, Харків, 31 березня 2015 року

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, який зазнав травм у результаті замаху 28 квітня минулого року, заявляє, що юридично не оформлював статус інваліда першої групи. Про це він сказав Радіо Свобода, коментуючи заяви голови МВС Арсена Авакова і народного депутата України Антона Геращенка щодо судового процесу в справі Кернеса, якого підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством.

«Я не оформлював групу, я закрив лікарняний. Навіть зараз, коли я їду до лікарів, то це оформлюю як відпустку за свій рахунок, тому бюджетних коштів я ніяких не витрачаю. Ніяку інвалідність я не оформлював, я хочу ходити і я буду ходити», – наголосив Кернес.

У Добкіна є шанси на виборах, але у випадку, якщо я не піду – Кернес
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

Також міський голова розповів, що найближчим часом йому доведеться пройти поглиблену діагностику всіх органів, які відповідають за опорно-руховий апарат. Таке тестування може тривати впродовж місяця. Очільник Харкова каже, що коли визначиться з часом для проведення поглибленого медичного обстеження, подаватиме відповідне клопотання до Київського районного суду Полтави.

Що ж до питання відновлення опорно-рухового апарату, він заявив, що лікарі «постійно налаштовують на краще».

Після перенесення розгляду справи Кернеса з харківського суду до полтавського Антон Геращенко заявив, що Кернес прикривається інвалідністю, виступаючи проти перенесення.

28 квітня Київський районний суд Полтави переніс засідання у справі Кернеса на 18 травня, бо він не з’явився на засідання через лікування в Італії.

Після цього Аваков на своїй сторінці в Facebook заявив, що Кернес саботує правосуддя і це підстава прокуратурі звернутися до суду – для зміни запобіжного заходу щодо мера Харкова на арешт чи підписку про невиїзд. За словами міністра, лише після цього треба «обговорювати міру поблажливості з урахуванням його статусу як інваліда».

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG