Доступність посилання

ТОП новини

Кандидатура на посаду голови ДСНС уже є – Шкіряк


Зорян Шкіряк
Зорян Шкіряк

Колишній виконувач обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк заявив про те, що кандидатура на посаду голови ДСНС уже є.

«Пора дати дорогу професіоналам. У нас є кандидатура людини, яка буде достойною на цій посаді», – заявив він, проте не уточнив, про кого йдеться.

Виконувач обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк повідомив, що подав заяву про відставку.

Після евакуації українців з Непалу, яка почалася 30 квітня і закінчилася 7 травня, Шкіряк заявляв про готовність піти у відставку. Водночас тоді він зазначив, що не бачить своїх помилок в організації вивезення українців з Непалу.

Процес евакуації українців із Непалу, яким керував виконувач обов’язків голови ДСНС Зорян Шкіряк, критикували в Україні. Літак Іл-76 Міністерства оборони вилетів для порятунку людей 30 квітня, але прибув до столиці Непалу Катманду тільки 5 травня. Причиною затримки стала поломка літака на шляху до Делі, деталі для ремонту доставляли з Києва.

Також підставою для критики керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій стало те, що разом із ним до Катманду полетіла його подруга. За словами Шкіряка, вона допомагала потерпілим від землетрусу, надавала їм психологічну допомогу.

25 березня Зоряна Шкіряка призначили тимчасовим виконувачем обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

XS
SM
MD
LG