Доступність посилання

ТОП новини

У Ємені повідомляють про загибель ватажків «Аль-Каїди» внаслідок удару з безпілотника


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Ємені посадовці повідомили, що внаслідок повітряного удару з безпілотного літака загинули кілька провідних діячів єменського відділку ісламістської мережі «Аль-Каїда».

За повідомленнями, внаслідок удару з безпілотника, вочевидь американського, в понеділок, 11 травня, біля будівлі президентського палацу в місті Аль-Мукаллі, центрі провінції Хадрамаут на південному сході Ємену, загинули четверо бойовиків «Аль-Каїди» на Аравійському півострові». Серед них командувач сил ісламістів у провінції Ібб на ім’я Маамун Хатеб і оперативний агент Мухаммад Салех аль-Горабі, якого розшукували за підготовку низки нападів на банки в різних місцях Хадрамауту.

Мережа «Аль-Каїда» та її відділок у Ємені, «Аль-Каїда» на Аравійському півострові», скористалися останніми місяцями з боротьби влади Ємену й коаліції під проводом Саудівської Аравії проти повстанців угруповання Хуті і зміцнили свої здобутки, зокрема у провінції Хадрамаут.

Сполучені Штати Америки, які вважають «Аль-Каїду» на Аравійському півострові» найнебезпечнішою частиною ісламістської мережі, давно ведуть із нею в Ємені боротьбу, в першу чергу із застосуванням безпілотних літаків та іноді ракетних ударів зі своїх кораблів у Перській затоці.

XS
SM
MD
LG