Доступність посилання

ТОП новини

«Нічним вовкам» виділили земельну ділянку в Севастополі


«Нічні вовки»
«Нічні вовки»

«Уряд» Севастополя виділив байкерському клубу «Нічні вовки» земельну ділянку на горі Гасфорта – «для розміщення багатофункціонального спортивно-патріотичного центру екстремальних видів спорту». Про це йдеться в постанові, розміщеній на сайті «уряду» і підписаній його «головою» Сергієм Меняйлом.

Вартість одного квадратного метра землі встановлена цим документом у розмірі 536 рублів 96 копійок. Однак, «Нічним вовкам» не доведеться платити майже півтора мільярда рублів за ділянку – враховуючи «некомерційний» і «соціально-орієнтований» характер діяльності організації, для них встановлюється пільгова орендна плата за користування землею в розмірі 0,1% від її вартості – близько півтора мільйонів рублів, або менше 30 тисяч доларів на рік.

«Нічні вовки», як випливає з постанови, у відповідь зобов’язуються на 1% виділеної їм території побудувати торговельну інфраструктуру, готелі, підприємства громадського харчування, поля для гольфу, обладнати маршрути для кінних прогулянок.

За даними російського «Фонду боротьби з корупцією», «Нічні вовки» за останні півтора року отримали з бюджету Росії у вигляді грантів понад 56 мільйонів рублів, у тому числі на «проведення патріотичних шоу» і «новорічних ялинок».

Цей російський мотоклуб відомий близькими стосункам його лідера Олександра Залдостанова з президентом Росії Володимиром Путіним і своєю демонстративною «російсько-патріотичною» позицією. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна за його рішенням заявити про анексію Криму. Через це на Залдостанова накладені санкції в США і Канаді.

У грудні 2014 року Молодіжна автономна некомерційна організація «Нічні вовки» також опинилася в списку санкцій США.

XS
SM
MD
LG