Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має намір прийняти 20 тисяч мігрантів


Єврокомісія запропонувала протягом найближчих двох років прийняти в ЄС 20 тисяч мігрантів і розподілити їх по країнах співтовариства. Великобританії, Ірландії й Данії надали можливість відмовитися від прийому біженців.

Італія й інші південноєвропейські держави закликали Євросоюз допомогти їм впоратися з припливом мігрантів з Північної Африки, що намагаються потрапити до Європи через Середземне море.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер написав у Twitter, що жодну країну не можна залишати одну вирішувати проблеми, пов’язані з нелегальною міграцією.

Відповідно до системи квот, заснованої на чисельності населення, стані економіки й інших факторах, найбільше число біженців припадає на частку Німеччини. Далі йдуть Франція, Італія, враховуючи право Великобританії не приймати мігрантів.

Як очікується, Єврокомісія наприкінці травня офіційно звернеться до урядів країн ЄС з пропозицією взяти на себе зобов’язання з прийому мігрантів, які потребують міжнародного захисту.

Великобританія, Данія, Ірландія мають пільги з питань надання притулку, імміграції, віз і контролю за зовнішніми кордонами на основі протоколів, узгоджених в Лісабонській угоді ЄС.

Від початку цього року не менше 1800 біженців загинули, намагаючись дістатися до Європи Середземним морем.

XS
SM
MD
LG