Доступність посилання

ТОП новини

Захарова пропонує необґрунтовані бюджетні витрати для свого турніру – «Схеми»


Міжнародний турнір зі спортивної гімнастики Ukraine Nation Cup, який організовує олімпійська чемпіонка Стелла Захарова 23-24 травня, має завищений кошторис витрат, які фінансуються з державного бюджету.

Про це повідомляють «Схеми», проект Радіо Свобода та Першого суспільного каналу. Повну версію розслідування можна подивитися у четвер о 22:00.

Журналісти отримали від Міністерства молоді та спорту кошторис витрат турніру Ukraine Nation Cup http://stellazakharova.com.ua/turniry/ за підписом виконавчого директора благодійного фонду «Спорт і діти» Стелли Хлус (Захарової).

Весь бюджет змагань складає 4 мільйони гривень. Він був збільшений вдвічі завдяки втручанню Володимира Литвина, колишнього спікера парламенту та колеги Захарової по партії. Минулого року Міністерство молоді та спорту відмовилося фінансувати турнір, вважаючи його марнотратством.

Стелла Захарова відмовилася коментувати ці та інші звинувачення щодо свого турніру.

У кошторисі цього року, наприклад, пропонується закупити 100 ручок по 69 гривень за штуку, п’ять DVD-R дисків по 272 гривні за штуку, десять DVD-RW дисків по 255 гривень за штуку, настільні прапорці по 80 гривень. Ціни на кожний з цих пунктів витрат завищені в кілька разів або десятків разів.

Перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул твердить, що міністерство не мало змоги провести тендер на закупівлю товарів та послуг, як того вимагає закон, через брак часу.

«У квітні ми отримали інформацію від Стелли Георгіївни щодо тих складових бюджету, який має бути, і зараз продовжують надходити уточнюючі пропозиції. Тому не можна сказати, що з нашого боку іде свідоме якесь затягування», – зазначив він.

XS
SM
MD
LG