Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі кримських татар здійснюють сходження на Чатир-Даг у пам'ять про жертв депортації


Близько трьох тисяч кримських татар зібралися вранці в суботу 16 травня біля підніжжя Чатир-Дагу, щоб здійснити сходження.

Як повідомляє сайт Крим.Реалії, сходження відбувається в рамках заходів, приурочених до 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

Присутні, переважно молодь, тримають у руках кримськотатарські прапори. Перед початком сходження його учасники отримали благословення від Муфтія Криму Еміралі Аблаєва.

Звертаючись до присутніх, він зазначив, що «кримські татари опинились між двох великих держав». Муфтій закликав «до згуртування, єднання народу і просить не займатися політикою».

Учасники заходу рухаються на вершину гори, скандуючи «Міллет! Ватан! Кирим!», що в перекладі означає «Народ! Батьківщина! Крим!».

Очікується, що на вершині Чатир-Дагу відбудеться дуа (молитва) в пам'ять про загиблих під час депортації 1944 року, і учасники акції виконають національний кримськотатарський гімн.

Сходження на Чатир-Даг є традиційною акцією, яку кримська молодь проводить щорічно з 2010 року. Представники молодого покоління збираються з усіх куточків півострова, щоб віддати данину пам'яті жертв депортації 1944 року.

Організаторами сходження є Меджліс кримськотатарського народу, Духовне управління мусульман Криму, а також громадські та молодіжні кримськотатарські організації.

XS
SM
MD
LG