Доступність посилання

ТОП новини

США готові брати більше участі в мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі – Нуланд


США надалі більше сприятимуть тому, що мирні переговори були конструктивними та призвели до врегулювання збройного конфлікту на території сходу України. Про це заявила заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд у після відвідування тренувань нової української патрульної служби.

За її словами, необхідно виконувати усі частин Мінських домовленостей стосовно безпеки, а також питань політики та гуманітарної допомоги.

«Сполучені Штати дуже наполягають на тому, щоби Мінські домовленості виконувались. Конкретні речі для цього потрібні: вогонь уздовж лінії зіткнення потрібно припинити. Окрім того, у таких стратегічно важливих місцях як Широкине вогонь теж потрібно припинити», – каже вона.

Водночас, вона зауважила, що також необхідно, аби місія ОБСЄ могла безпечно працювати на кордоні, а усі без виключення вантажі, які входять на територію держави – перевірялись би українською стороною.

США активніше братиме участь у тому, щоби Мінські угоди дотримувались
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Вікторія Нуланд востаннє була в Україні в лютому 2015 року. В рамках візиту до Києва Нуланд зустрілась із президентом Петром Порошенком, прем 'єр-міністром Арсенієм Яценюком та спікером парламенту Володимиром Гройсманом.

XS
SM
MD
LG