Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС обіцяє, що реформи для безвізового режиму здійснять до кінця року


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна працює над виконанням усіх реформ, необхідних для отримання права на безвізовий режим із Європейським союзом для українських громадян, до кінця цього року.

Він також іще раз запевнив у твітері, що в Угоді про асоціацію України і ЄС «кожна літера і символ угоди працюватимуть із 1 січня 2016 року без змін».

У понеділок, 18 травня, він перебував у Брюсселі, де взяв участь у зустрічі з колегами з країн-членів Євросоюзу, в перебігу якої йшлося, серед іншого, про перспективи безвізового режиму, а також у консультаціях між ЄС, Україною й Росією з приводу занепокоєнь Москви щодо запровадження Угоди про асоціацію України й ЄС.

Європейська комісія нещодавно оприлюднила звіт про виконання умов отримання безвізового режиму Україною, а також Грузією. Обидві країни, мовиться в документах, іще не виконали необхідних умов для цього. Але Єврокомісія пообіцяла, що в разі поступу вона оприлюднить наступний звіт не через рік, а раніше – до кінця нинішнього року. Україна сподівається виконати всі умови до цього звіту, щоб, можливо, отримати безвізовий режим із ЄС (точніше, з країнами «шенгенської зони») навесні 2016 року.

А на зустрічі щодо Угоди про асоціацію досягли порозуміння, що Росія врешті зняла вимогу знову відкласти запровадження економічної частини цієї угоди, що стосується зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, і так само не вимагатиме змінювати текст угоди. Учасники консультацій із боку ЄС і України підтвердили, що ця угода почне застосовуватися в повному обсязі вже з початку наступного, 2016 року.

XS
SM
MD
LG