Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих російських військових не обмінюватимуть на українських полонених – Селезньов


Відеокадр із одним із затриманих на Луганщині росіян на прес-конференції в Києві, 18 травня 2015 року
Відеокадр із одним із затриманих на Луганщині росіян на прес-конференції в Києві, 18 травня 2015 року

Затриманих в бою на Луганщині громадян Росії капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова не обмінюватимуть на українських полонених. Про це в ефірі «Еспресо.TV» заявив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Ці хлопці не є військовополоненими, тому що той правовий статус, в якому перебуває нині наша країна… За цих умов ми не можемо визнати їх військовополоненими. Але вони є терористами, які здійснили злочин, тому що вони вбили військовослужбовця-учасника АТО. Тому саме таке завдання мають відповідні уповноважені слідчі, щоб встановити ступінь причетності кожного з них до вбивства українських військових», - сказав Селезньов.

Раніше він підтвердив належність затриманих військових російському ГРУ.

Речник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що затримані на Луганщині громадяни Росії якраз на момент затримання вже не були військовослужбовцями Збройних сил Росії, хоча були ними раніше.

Днями біля міста Щастя на Луганщині, на підконтрольній Україні території були затримані під час бою двоє росіян, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров. Вони назвалися військовослужбовцями загону спецпризначення ГРУ з частини, що базується в Тольятті. За даними ВВС, напередодні у Тольятті відбулася стихійна акція протесту з вимогами вивести російські війська зі сходу України. Акція зібрала близько десятка людей, які вигукували антивоєнні гасла і намагалися розгорнути плакати біля входу на територію військової бази 3-ї бригади Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії. Скандували люди близько 20 хвилин, перш ніж їх розігнала поліція, нікого з мітингувальників не затримували.

XS
SM
MD
LG