Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині розвідників навчають тактичній медицині за міжнародними стандартами


Українських розвідників навчають тактичній медицині перед відправленням в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

На Дніпропетровщині, на полігоні однієї з військових частин, у вівторок, 19 травня, відбулось фінальне заняття тренувального курсу з тактичної медицини для бійців 74-го окремого розвідувального батальйону. Частина бійців мобілізовані нинішнього року, на них невдовзі чекає відправлення до зони бойових дій.

Тренінги для бійців проводили інструктори з досвідом роботи в «гарячих» точках, зокрема Денис Сурков – інструктор, сертифікований NAEMT (National Association of Emergency Medical Technicians) із правом викладання курсу першої допомоги постраждалим в бою ТССС (Tactical Combat Casualty Carе).

За легендою навчань, розвідувальна група потрапила в засідку противника, поранено командира. Перед військовослужбовцями поставили завдання замінити командування, надати першу допомогу пораненому, евакуювати його й відійти самим у безпечну зону з мінімальними втратами. За висновком інструкторів, бійці з поставленим завданням упорались.

«Курс був досить інтенсивний, сьогодні упродовж 8 годин ми їм давали відпрацювання основних тактичних навичок. Спочатку вони вирішували тактичні завдання. У процесі навчань інструктор говорить: ти – поранений, ти – вбитий, і це порушує хід операції, і бійці мали ухвалювати нові рішення, перебудовуватись на ходу. У цьому, власне, і сенс нашої взаємодії», – розповів інструктор Денис Сурков.

Після закінчення тренінгу волонтери вручили військовослужбовцям, на яких уже незабаром чекає відправлення до зони АТО, індивідуальні аптечки, укомплектовані за військовими стандартами НАТО.

Як розповів координатор проекту Павло Хазан, вартість кожної склала приблизно 70 доларів США. Аптечки купили на кошти, зібрані від небайдужих громадян, ця акція триватиме й надалі.

«Дуже важливо, що ми проводимо ще й тренінги, адже аптечка без тренінгу загалом-то не потрібна. Непоодинокі випадки, коли до Дніпропетровська привозили поранених, а їхні аптечки були навіть не розпаковані, тобто бійці просто не знали, як ними скористатись», – сказав Павло Хазан.

Наразі дніпропетровські волонтери вже забезпечили сучасними аптечками близько 2 тисяч українських військових.

XS
SM
MD
LG