Доступність посилання

ТОП новини

У Росії опублікували подробиці про ймовірно загиблих в Україні спецназівців


Вінок від Міноборони Росії на одній із виявлених могил (фото Руслана Левієва)
Вінок від Міноборони Росії на одній із виявлених могил (фото Руслана Левієва)

Російські блогери оприлюднили нові дані про трьох кадрових російських військовослужбовців з 16-ї бригади спецназу ГРУ Збройних сил Росії, які, ймовірно, воювали і загинули на Донбасі. Блогер Руслан Левієв опублікував сьогодні в «Живому журналі» повний текст розслідування про знайдені ним могили солдатів у російських регіонах.

У розслідуванні, зробленому за відкритими даними із соціальних мереж, називаються імена і прізвища загиблих.

Напередодні блогери назвали цвинтарі, де виявили свіжі могили трьох російських спецназівців, які, ймовірно, загинули в Україні під час боїв 4–5 травня. Всі троє були близькими друзями і товаришами по службі з 16-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ Збройних сил Росії, військова частина № 54607 в місті Тамбові, написав у Facebook Руслан Левієв.

Влада Росії заявляє, що російських військових немає на сході України.

17 травня українські військові повідомили про затримання на Донбасі двох російських спецназівців. Згодом в СБУ заявили, що їх офіційно підозрюють у створенні терористичної групи чи організації. Міністерство оборони Росії на це закликало негайно звільнити росіян. У відомстві заявили, що ці двоє громадян дійсно служили в російській армії, але на момент затримання вже не числилися в Збройних силах. У Кремлі, коментуючи інформацію про затримання в Україні, 18 травня знову заявили, що російських військових на Донбасі немає.

На цю ж тему:

21.05.2015
Спецназ Росії на Донбасі: вбиті і полонені

«Загальні втрати супротивника під Дебальцевим нами оцінені в кількості близько 2000 осіб» – український спецназівець далі

XS
SM
MD
LG