Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні заявляє про «нову еру» у відносинах ЄС зі східними партнерами


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Верховний представник ЄС з зовнішньої й безпекової політики ЄС Федеріка Моґеріні заявляє, що в політиці «Східного партнерства» сторони вийшли на рівень «нормальних робочих відносин».

«Це нова ера нашого партнерства, нова стадія. Сьогодні з нашими партнерами ми вийшли на стадію повсякденних нормальних робочих відносин. Це може бути не сенсаційним, але це приносить користь для наших людей, і ми над цим працюємо», – сказала Моґеріні.

За її словами, зважаючи на те, що країни «Східного партнерства» є «такими різними», для ЄС відносини з кожним партнером є важливим.

Сьогодні в Ризі розпочалося пленарне засідання саміту «Східного партнерства». У ньому беруть участь лідери країн-членів ЄС, керівництво Євросоюзу і представники України, Грузії, Молдови, Вірменії, Азербайджану й Білорусі. Очікується, що у підсумковій Декларації буде заявлено, що в разі виконання всіх необхідних критеріїв, Україна може розраховувати на безвізовий режим з Євросоюзом, але наразі європейської перспективи Україні об’єднана Європа дати не готова.

«Сильне занепокоєння» не допоможе – акція в Ризі для ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

XS
SM
MD
LG