Доступність посилання

ТОП новини

Затримані в Україні російські спецназівці кажуть, що не звільнялися з армії


Олександр Александров у шпиталі в Києві, 19 травня 2015 року
Олександр Александров у шпиталі в Києві, 19 травня 2015 року

Затримані в Україні російські військовослужбовці Олександр Александров і Євген Єрофеєв в інтерв’ю російській «Новій газеті» сказали, що не знають, хто і коли звільнив їх зі Збройних сил Росії.

За словами Александрова, сам він ніяких рапортів не писав. Єрофеєв сказав, що дізнався про своє звільнення з інтернету. «Новини доходять з інтернету, що від нас нібито відмовляються, що ми звільнені аж від нового року», – сказав Єрофеєв.

Єрофеєв наголосив, що в госпіталі, де вони з Александровим лікуються від отриманих поранень, їх відвідали представники ООН, Червоного Хреста, ОБСЄ, не приходили тільки представники посольства Росії. За його словами, він розуміє, що від нього «відмовилися як від військовослужбовця», але він залишається громадянином Росії.

Александров заявив, що йому хотілося б, щоб на війну в Україну «нікого більше не посилали».

Александрова Єрофеєва затримали після бою з українськими військовими у Луганській області 17 травня. Київ повідомив, що полонені є військовослужбовцями спецназу Головного розвідувального управління Росії і звинуватив їх у терористичній діяльності. Міністерство оборони Росії через добу (18 травня) підтвердило факт затримання в Україні російських громадян Александрова і Єрофеєва, однак заперечило, що вони є чинними російськими військовослужбовцями. Напередодні був оприлюднений відеозапис з інтерв’ю з дружиною Александрова, в якому вона сказала, що чоловік звільнився з лав російської армії у грудні.

19 травня Служба безпеки України опублікувала відео допиту полонених росіян. На ньому Єрофеєв і Александров зізнаються, що є чинними російськими військовослужбовцями і що перед ними стояло завдання вести спостереження за «переднім краєм противника».

На цю ж тему:

Доказова база буде передана і в міжнародні судові інстанції – полковник Найда далі
21.05.2015
Спецназ Росії на Донбасі: вбиті і полонені

«Загальні втрати супротивника під Дебальцевим нами оцінені в кількості близько 2000 осіб» – український спецназівець далі

XS
SM
MD
LG