Доступність посилання

ТОП новини

Київ і Брюссель підписали меморандум про надання Україні 1,8 мільярда євро


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейська комісія й уряд України підписали меморандум про порозуміння щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 мільярда євро.

Церемонія підписання відбулася в рамках саміту «Східного партнерства» у столиці Латвії, Ризі.

Передбачається, що допомога буде надана Україні трьома траншами по 600 мільйонів євро кожний, перші два з них можуть надійти до кінця 2015 року.

Від українського уряду документ підписали міністр фінансів Наталія Яресько і голова Національного банку України Валерія Гонтарева, від Єврокомісії – віце-президент Валдіс Домбровскіс. На церемонії був присутній президент України Петро Порошенко.

Першу програму макрофінансової допомоги ЄС для України на 610 мільйонів євро схвалили навесні 2014 року і виділили трьома траншами з травня 2014 року по квітень 2015 року.

ЄС минулого року схвалив для України також другу подібну програму на мільярд євро, у рамках якої виділили два рівні транші по 500 мільйонів євро.

Третю таку програму на 1,8 мільярда євро, запропоновану Єврокомісією в січні цього року, Євросоюз схвалив 15 квітня. Транші за нею почнуть виділяти після підписання меморандуму про взаєморозуміння між сторонами з програмою заходів, яку підтримує ця допомога.

XS
SM
MD
LG