Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули троє військових, 12 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули троє українських військових, 12 поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, найбільше втрат сили АТО зазнали на Донецькому напрямку, де ситуація залишається найскладнішою.

«Вчора бойові дії на західних околицях Донецька активізувалися після полудня. Противник веде надзвичайно щільний вогонь зі ствольної артилерії, 120-міліметрових мінометів, танків. Терористи «ДНР» також вели вогонь зі 122-міліметрових гармат по житлових кварталах Авдіївки, Опитного та Водяного, внаслідок чого є постраждалі серед цивільних. Тривають зіткнення на околицях Горлівки», – зазначив він.

Лисенко також повідомив, що на маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається село Широкине, а на луганському напрямку тривають перестрілки поблизу Золотого, Щастя та Станиці Луганської, переважно зі стрілецької зброї.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО у порушенні режиму припинення вогню. Напередодні сепаратисти заявляли про обстріл житлових будинків у Донецьку, який нібито здійснювали українські військові з боку Опитного і Авдіївки.

Чергові мінські домовленості передбачають припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важких озброєнь від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні угод.

XS
SM
MD
LG