Доступність посилання

ТОП новини

Інформація Amnesty International щодо «Правого сектору» не відповідає дійсності – речник


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Інформація міжнародної правозахисної організації Amnesty International щодо катувань полонених не відповідає дійсності. Про це Радіо Свобода заявив керівник інформаційного центру «Правого сектору» Артем Скоропадський.

«Інформація Amnesty International про «Правий сектор» щодо катування та вимагання викупу від родичів полонених, яка міститься у звіті організації, не відповідає дійсності», – заявив він.

Він також стверджує, що під молодіжним табором, де нібито облаштували в’язницю, мається на увазі база «Правого сектору».

«Це не табір, це база «Правого сектору» у Дніпропетровській області», – зазначив Скоропадський, зауваживши, що всіх полонених представники «Правого сектору» передають правоохоронним органам.

У «Правому секторі» здивовані, що Amnesty International зробила свої висновки на підставі розповіді однієї людини, і зауважують, що доказів у звіті представники організації не привели.

У своєму звіті Amnesty International з посиланням на розповідь полоненого, якого утримували бійці «Правого сектору», повідомила, що на території колишнього молодіжного табору, який перетворили на тимчасову в’язницю, «Правий сектор» утримував десятки цивільних полонених, які перебували там як заручники, проти них застосовували тортури і вимагали викупи від них та їхніх рідних.

XS
SM
MD
LG