Доступність посилання

ТОП новини

СБУ готова надати Amnesty International інформацію про тортури над українськими бійцями – Лубківський


Служба безпеки України готова надати міжнародній організації Amnesty International інформацію про тортури над українськими військовими на Донбасі. Про це повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Facebook.

«СБУ‬ не лише готова спільно з військовою прокуратурою провести належне розслідування по кожному випадку, згаданому у звіті цієї міжнародної організації з метою з’ясування всіх обставин та встановлення істини, але й надати матеріали, зокрема задокументовані, що свідчать про знущання та тортури над українськими бійцями АТО з боку представників терористичних організацій «‎ДНР»‬ і «ЛНР»‬, зокрема, громадян Росії, серед цих громадян і сумнозвісна «Тереза», – повідомив він.

За його словами, найближчим часом відбудеться зустріч керівництва СБУ з представниками Amnesty International.

Раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті повідомила, що обидві сторони конфлікту на сході України вдаються до тортур і катування полонених. Після оприлюднення звіту СБУ запропонувала провести зустріч з представниками організації.

У Міноборони також відреагували на цей звіт і заявили, що Збройні сили не утримували і не утримують заручників чи полонених.

XS
SM
MD
LG