Доступність посилання

ТОП новини

У Сумах оголошують підозру через напад на журналіста Положія


Євген Положій після побиття, фото 15 квітня 2014 року
Євген Положій після побиття, фото 15 квітня 2014 року

У Сумах мешканцеві міста, імені якого не називають, повідомили про підозру у вчиненні хуліганства та умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редакторові газети «Панорама» Євгенові Положію, повідомила обласна прокуратура.

Нині вирішують питання про те, який запобіжний захід обрати підозрюваному, мовиться в повідомленні.

Можливість визначитись із колом осіб, причетних до скоєння злочину, дало те, що прокуратура спільно з оперативними підрозділами провела експертні дослідження, встановила і допитала свідків, забезпечила відпрацювання інформації операторів мобільного зв’язку, повідомили у прокуратурі.

Напад журналіста й активіста Євгена Положія стався в Сумах увечері 15 квітня 2014 року у дворі власного дому, в його гаражі. Він потрапив до лікарні зі струсом мозку, відкритим переломом руки і численними побоями. Сумські активісти вимагали перекваліфікувати справу про побиття Положія з «хуліганства» на «умисне тяжке тілесне ушкодження» або «спробу вбивства».

Перед тим нападом упродовж кількох місяців журналіст неодноразово заявляв про погрози на свою адресу, його сім’ї доводилось переховуватися.

XS
SM
MD
LG