Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО повідомляє про одного загиблого і 5 поранених військових за минулу добу


Сепаратисти на бойовій позиції на Донеччині, архівне фото
Сепаратисти на бойовій позиції на Донеччині, архівне фото

Речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу один український військовослужбовець загинув, іще п’ятеро були поранені.

До раніше оприлюдненої інформації він додав, що на маріупольскому напрямку сепаратисти використали заборонені мирними угодами міномети калібром 120 міліметрів.

Найгарячішими точками залишалися населені пункти на донецькому напрямку, зокрема Піски, Опитне, Авдіївка, а також Гранітне, Кам’янка та Красногорівка.

«Проросійські бандформування ведуть щільний вогонь зі 120-міліметрових мінометів і 122-міліметрової артилерії, а позиції сил АТО в районі Водяного і Лозового були обстріляні зі ще потужнішої 152-міліметрової артилерії», – повідомив Лисенко.

Крім того, сказав він, біля Новоласпи сепаратисти застосували ракетну систему залпового вогню «Град». За словами речника, це «вчергове підтверджує ворожу налаштованість бойовиків».

На луганському напрямку протистояння продовжувалось у районі Щастя та населених пунктів на Бахмутській трасі, додав Лисенко.

Тим часом у Донецьку сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, зі свого боку, заявили про вже 32 обстріли захоплених ними територій із боку українських силовиків, що, за їхніми словами, відбулися протягом усієї попередньої доби, з них 17 у нічний час. За їхніми словами, найбільше обстрілів – 16 – було в Горлівці і біля донецького аеропорту.

Унаслідок цих обстрілів, заявляють донецькі сепаратисти, був поранений один їхній бойовик.

Уранці вони говорили про 27 обстрілів.

Луганські сепаратисти, зі свого боку, заявили про вісім обстрілів захоплених ними територій із боку українських сил.

На лінії протистояння на сході України ще з 15 лютого проголошене припинення вогню, сторони також мали відвести важкі озброєння і заявляють, що зробили це. Але обстріли і бойові сутички тривають постійно, в тому числі і з застосуванням озброєнь, що мали бути відведені. Обидві сторони заперечують свою вину і звинувачують противника в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG