Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Росія буде захищати свої інтереси, якщо Київ запровадить мораторій на сплату боргів


Дмитро Медведєв, архівне фото
Дмитро Медведєв, архівне фото

Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв заявив, що Росія буде «захищати свої національні інтереси», якщо Україна ухвалить рішення запровадити мораторій на виплату зовнішніх боргів.

В інтерв’ю державному телеканалові «Росія-1» голова російського уряду сказав, що в такому разі російські банки будуть звертатися до міжнародних судів для стягнення коштів.

Медведєв додав, що відмова України від виплати боргів колишнього уряду означатиме дефолт країни, а це, за його словами, вплине на її домовленості з Міжнародним валютним фондом.

Крім того, прем’єр заявив, що Росія не має наміру реструктурувати борги України.

Верховна Рада України 19 травня ухвалила закон, який дає право урядові оголошувати мораторій на виплати зовнішніх боргів. В уряді України вважають, що надання такого права урядові ніяк не впливає ні на стабільність банківської системи країни, ні на курс української гривні.

Україна також розраховує на реструктуризацію свого зовнішнього боргу на суму у 23 мільярди доларів.

Росія ще за влади попереднього президента України Віктора Януковича викупила 2013 року українські єврооблігації на суму у 3 мільярди доларів, термін виплат за якими збігає наприкінці цього року. Крім того, президент Росії Володимир Путін заявляв, що російські банки надали українським клієнтам кредитів приблизно на 25 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG