Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд визнав екстремістськими пісні двох рок-гуртів


Засновник і лідер рок-групи «Корозія металу» Сергій «Павук» Троїцький
Засновник і лідер рок-групи «Корозія металу» Сергій «Павук» Троїцький

Суд у російському Благовєщенську (Амурська область) на вимогу прокурора міста визнав екстремістськими п’ять пісень рок-гуртів «Коловрат» і «Корозія Металу».

Аудіозаписи були виявлені на сторінці одного з користувачів соцмережі «ВКонтакте». Лінгвістична експертиза встановила, що «записи містять заклики до насильства і нетерпимості до представників неєвропеоїдної раси, до повалення чинної державної влади, виправдовують вбивства вищих посадових осіб Російської Федерації», – йдеться в повідомленні на сайті суду.

Копію рішення суду про внесення музичних композицій у списки екстремістських матеріалів направили в Міністерство юстиції Росії.

Сторінка користувача «ВКонтакте», на якій були знайдені ці аудіозаписи, видалена. Однак визнані екстремістськими пісні «Корозія металу» і «Коловрат», як і раніше, доступні для вільного прослуховування.

«Корозія металу» – російський рок-гурт, відомий своїми зухвалими текстами й епатажними сценічними виступами. Її засновник і лідер Сергій «Павук» Троїцький в останні роки брав участь у кількох виборчих кампаніях. Рок-гурт «Коловрат» вважається культовим у російських націоналістів і неонацистів.

XS
SM
MD
LG