Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: лідерові «Оплоту» оголосили підозру у фіктивному підприємництві


Євген Жилін
Євген Жилін

Прокуратура Харківської області повідомляє про оголошення лідерові громадської організації «Оплот» Євгену Жиліну підозри в справі про організацію фіктивного підприємництва. Як повідомляє прес-служба прокуратури, підозру оголосили 21 травня. Крім Жиліна, у справі підозрюють трьох директорів фірм його конвертаційного центру.

Як повідомив керівник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, фіктивні фірми надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку, штучного формування валових витрат та податкового кредиту з ПДВ на підставі проведення безтоварних операцій із використанням документів первинного бухгалтерського і податкового обліків підконтрольних йому підприємств.

За даними прокуратури, слідчі Державної фіскальної служби в області встановили, що Жилін є організатором злочинної групи, яка протягом 2012-2014 років здійснювала реєстрацію фірм на підставних осіб, через які проконвертували понад 50 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Наприкінці березня прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми лідера організації «Оплот» Жиліна, здійснене за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, облуправління СБУ проводить досудове розслідування за фактом фінансування Жиліним тероризму.

Лідер «Оплоту» перебуває у розшуку, за деякими даними, він переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG