Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім запевнив прем’єр-міністра Іраку у підтримці


Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден

Віце-президент США Джо Байден зателефонував 25 травня прем’єр-міністрові Іраку Хайдеру аль-Абаді, щоб запевнити його в підтримці з боку Вашингтона і відзначити «величезну жертовність і відвагу іракських сил».

Ця розмова відбулася наступного дня після того, як різку відсіч іракського прем’єра викликала критика військових Іраку з боку міністра оборони США Аштона Картера. Очільник Пентагону в інтерв’ю CNN 24 травня звинуватив іракські сили у браку «волі до боротьби» під час оборони міста Рамаді від бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Білий дім визнав необхідність узгодити позиції з прем’єром Хайдером аль-Абаді. Президент Обама прагне побудувати позитивні відносини з цим керівником, попри напруженість у питанні щодо ролі США в Іраку.

«Ми знаємо, про відступ із Рамаді та наступну хвилю терактів-самогубств. Зауваження щодо браку волі було саме щодо цих конкретних подій», – сказав на умовах анонімності високопосадовець адміністрації Обами.

Минулого тижня іракські сили під тиском бойовиків угруповання «Ісламська держава» залишили місто Рамаді, кинувши при цьому значну кількість наданої США техніки, в тому числі танків.

XS
SM
MD
LG