Доступність посилання

ТОП новини

Екс-заступник глави МВС Чеботар не прийшов на допит – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Колишній заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар не прийшов на допит. Про це заявив начальник головного управління нагляду за кримінальними провадженнями Генеральної прокуратури України Юрій Севрук.

«Наразі у цій справі він ( Чеботар – ред.) проходить свідком», – повідомив він, наголосивши, що Чеботарю підозра не висувалося.

Минулого тижня повідомлялось, що слідчі вручили Чеботарю повістку на допит у Генпрокуратуру, який запланований у понеділок, 25 травня.

28 квітня у селі Лісники Київської області невідомі вчинили напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань «Наші гроші» (телеканал ЗІК). Журналісти готували сюжет про будівництво у лісі будинку, який може належати родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Пізніше до журналістів під’їхав автомобіль марки «Фольксваген» без номерних знаків. З нього вийшли троє чоловіків і силою забрали камеру з відеозаписом, після чого зникли.

Журналісти викликали міліцію і повідомили про інцидент. Міліція розпочала кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів у селі Лісники на Київщині.

Згодом заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявив, що не має будинку у селі Лісники Київської області. 13 травня Чеботар подав заяву про відставку.

XS
SM
MD
LG