Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор України підтримує легалізацію зброї для приватних осіб


Віктор Шокін (Фото ©Shutterstock)
Віктор Шокін (Фото ©Shutterstock)

Генеральний прокурор України Віктор Шокін пропонує узаконити можливість для приватних осіб захищати своє майно зі зброєю в руках.

«Я обстоюватиму прокуратуру, яка захищала б насамперед людину. Людей, а потім державу, тому що держава – це і є люди. Зокрема і приватну власність людини. До речі, на мій погляд, вона має бути чітко виписана в законодавстві, а людина повинна мати можливість захищати її, зокрема й зі зброєю в руках. На жаль, у нас цього не зроблено. Я вніс до РНБО свої відповідні пропозиції, їх підтримали, зокрема президент України», – розповів Шокін в інтерв’ю парламентській газеті «Голос України», опублікованому 27 травня.

За словами генпрокурора, ці пропозиції опрацьовують. «Сподіваюся, що буде ухвалений закон про зброю, реєстрацію, можливість її придбати і ввесь комплекс питань, якими займається МВС», – наголосив Шокін.

При цьому генпрокурор висловив жаль, що Генеральна прокуратура не має законодавчої ініціативи.

Раніше керівник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Олександр Терещук виступав проти легалізації вільного продажу зброї населенню. За його словами, це призведе до збільшення кількості вогнепальних поранень серед жителів Києва.

XS
SM
MD
LG