Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ продовжує фіксувати важке озброєння та порушення перемир’я на Донбасі


Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ й надалі фіксують важке озброєння у регіонах Донбасу, звідки воно мало бути відведене згідно з Мінськими домовленостями.

«Попри заяви про завершення відведення важкого озброєння, спостерігачі СММ фіксують його наявність і рух і регіоні, що суперечить Мінським домовленостям. У регіоні, контрольованому українською стороною, спостерігачі бачили протитанкову керовану ракетну систему, яку везла БМП. Коли ж представники СММ ОБСЄ в’їхали на територію «військової» тренувальної бази «ДНР», на схід від Донецька, спостерігачі зафіксували 11 танків Т-72. Також на схід від донецька СММ ОБСЄ зафіксувала 15 військових вантажівок, серед яких було п’ять бензовозів», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 26 травня, опублікованому сьогодні.

Спостерігачі ОБСЄ також повідомили про продовження обстрілів на Донбасі, зокрема у районі Донецького аеропорту. А у селище Широкине СММ ОБСЄ не змогла потрапити через складну безпекову ситуацію.

У звіті за 25 травня спостерігачі ОБСЄ також повідомляли про пересування важкого озброєння на Донбасі і обстріли.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG