Доступність посилання

ТОП новини

У США звинувачують ФІФА у хабарництві під час Чемпіонату з футболу-2010


Міністр юстиції США Лоретта Лінч
Міністр юстиції США Лоретта Лінч

Міністр юстиції США Лоретта Лінч заявляє, що чиновники ФІФА, міжнародної футбольної федерації, брали хабарі під час Чемпіонату світу з 2010-го року у Південній Африці.

У середу, 27 травня, під час прес-конференції у Вашингтоні, Лінч розповідала подробиці розслідування, яке проводить американська сторона. За її словами, ФІФА також причетна до хабарництва під час виборів президента організації у 2011 році та організації Кубка Америки, який має відбутися у США у 2016 році.

Раніше Міністерство юстиції США заявило, що висунуло звинувачення дев’яти посадовим особам ФІФА і п’ятьом керівникам у змові і корупції.

У заяві американського відомства у списку звинувачених є імена віце-президента ФІФА і члена виконавчого комітету Еугеніо Фіґередо і директора з розвитку ФІФА Хуліо Рохи. За даними міністерства, влада США проводить обшук у штаб-квартирі Конфедерації футболу країн Північної і Центральної Америки і зони Карибського моря у Маямі (Флорида) у рамках розслідування справи щодо корупції у ФІФА.

Швейцарське федеральне бюро юстиції 27 травня заявило про арешт у Цюріху 7 високопосадовців ФІФА за звинуваченнями у корупції. Серед затриманих – віце-президент Міжнародної федерації футболу Джеффрі Вебб. Зараз чиновники очікують на рішення щодо екстрадиції до США.

Швейцарська влада заявила про відкриття кримінальних справ щодо кількох осіб за підозрою у зловживанні і відмиванні грошей, пов’язаних із жеребкуванням на право проводити Чемпіонат світу з футболу у 2018 і 2022 роках.

Право проводити ЧС-2018 отримала Росія, ЧС-2022 – Катар.

XS
SM
MD
LG