Доступність посилання

ТОП новини

Донбас, 27 травня: обстріли тривають, застосовується важке озброєння


У штабі АТО заявляють, що від 6 години ранку до 19 вечора 27 травня бойовики продовжували обстрілювати позиції українських військових на Донбасі.

«На Донецькому напрямку російсько-терористичні війська обстріляли населений пункт Гранітне, ведучи вогонь зі 120-міміметрових мінометів. По населеному пункту Опитне терористи зробили один постріл з протитанкового ракетного комплексу, а по Мар’їнці вели вогонь з стрілецької зброї», – повідомив речник штабу АТО Олександр Поронюк у середу увечері.

«На Артемівському напрямку по Троїцькому стріляли з мінометів, а Лозове обстріляли з великокаліберних кулеметів, 120-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї», – додав Поронюк.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сьогодні раніше у штабі АТО повідомили, що за минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, 8 були поранені.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що упродовж минулої доби українські військові 25 разів обстрілювали їхні позиції.

«Обстріли велися по населених пунктах Горлівка, Широкине, у районі аеропорту Донецька, шахті Жовтнева, Озерянівці, Саханці, Григорівці, Жабуньках, Калинівці. Втрати серед особового складу «ДНР» становили 2 поранених і 2 загиблих», – сказав Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» «ДНР», у середу, 27 травня.

(Відео користувача YouTube Министерство информации ДНР)

Сепаратисти угруповання «ЛНР» наразі не повідомляють про оперативну ситуацію на захопленій ними території.

Про продовження порушення перемир’я на сході України заявляють і у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ. Спостерігачі повідомили, що 26 травня вкотре зафіксували пересування важкого озброєння на Донбасі, як на території, яку контролюють і сепаратисти, так і на підконтрольній українським військовим.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG