Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за минулу добу сили АТО втрат не мали


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу ніхто з українських військових не загинув і не був поранений, заявив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора активність противника значно знизилася, кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зменшилася більш, ніж у півтора-два рази.

«На Маріупольському напрямку бойовики здійснили кілька обстрілів наших позицій з мінометів та 122-мм гармат в районі селищ Миколаївка і Широкине. На Донецькому напрямку значно покращилася обстановка в районі аеропорту – фактів застосування важких озброєнь НЗФ на цій ділянці нашої оборони за минулу добу не зафіксовано. Натомість епізодичні перестрілки спостерігалися на південь від Донецька (у Мар’їнському районі), та на північ, зокрема неспокійно було у селищі Лозове поблизу Світлодарська. На Луганському напрямку противник вів вогонь на широкій ділянці фронту – від Попасної до Щастя», – сказав Лисенко.

Раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що 27 травня у Станиці Луганській на розтяжці підірвалися двоє українських військових, один із них загинув, один був тяжко поранений.

За даними прес-центру АТО, у ніч з 27 на 28 травня проросійські бойовики на сході України не припиняли обстрілів позицій українських військових на всіх напрямках.

Сепаратисти ж звинувачують у порушенні режиму припинення вогню українських силовиків. Про втрати вони не повідомляють.

XS
SM
MD
LG